En coachutbildning för dig som leder andra människor!

DIPLOM I FRAMGÅNGSRIKA SAMTAL FÖR LEDARE - COACHUTBILDNING

Syftet med utbildningen är att du som leder andra människor ska få tillgång till några av de verktyg och modeller som coacher använder i sitt arbete med klienter.

Efter kursen ska du kunna:

 • föra djupa utvecklande samtal i coachande form
 • Snabba effektiva speedcoachande samtal, korridorscoaching.
 • Hålla coachande möten i grupp
 • Det coachande förhållningssättet

Det ska hjälpa dig att föra samtal som leder till ökad motivation och handling hos dina medarbetare vilket leder till goda resultat. Samtalen kommer öka tilliten, snabba upp processer men framförallt så kommer det öka glädje, energi, kreativitet i organisationen.

Du kommer få mer tid över och kan lämna över mer ansvar till medarbetare.

Utbildningen är uppdelad i två block:

 1. Lära känna dig själv och  förstå ditt ego

Det betyder att vi kommer arbeta med att se vad som kan stå i vägen för dig och den du coachar i ett samtal. Egot är din självbild, din sociala mask och den roll som du spelar, den som lever på att bli omtyckt av andra och att styra andra dvs ditt överlevnads jag. När vi samtalar på ett coachande vis så är det helt fokuserat på den vi samtalar med och vi sysslar inte med antaganden. Det betyder att vi frågar och håller isär vårt från den vi talar med. Vi projicerar inte våra känslor på andra men vi är fullt medvetna om att de finns.

Vi arbetar med dina inre kritiker, dina känslor som kan komma upp i mötet med andra och varför de kommer upp samt hur du kan hantera dem. 

Detta sker genom:

Övningar

Olika övningar som skapar medvetenhet om dig själv och ditt JAG.
Övningar i hur du hanterar ditt JAG.

Teori

-Hur vår hjärna fungerar och våra hormoner

Att vi har många negativa tankar som får oss att vilja fly från det vi önskar. Att förstå hur vår hjärna fungerar är en förutsättning om man ska lyckas med framgångsrika samtal.

-SCARF-MODELLEN har skapats av David Rock och utgår i från vad hjärnforskningen visar. Att förstå denna modell är viktigt för ledare. Kan man ta hänsyn till SCARF så ger man medarbetare precis allt det kan önska.

 1. Lära dig coacha

Här får du lära dig samtalsmodeller som är grunderna i hur man för coachande samtal.  Du kommer få lära dig metoder teoretiskt samt praktiskt genom mycket träning.

Teori

 • Chefen, ledaren, coachen och medmänniskan
 • Vad är coaching
 • Aktivt lyssnade
 • Kraftfulla frågor
 • Att hantera tystnad
 • Lyssnade på 3 nivåer
 • Coachingmodeller
 • Utveckla gynnsamma beteenden

Träning

50 % av kursen handlar om att träna på att coacha. Du får direkt feedback från kursledaren och övriga deltagare.

Bra att veta

Man behöver vara beredd på att det kommer bli tillfällen då man inte upplever kontroll och att det är en del i lärandet. Att coacha andra innebär att man behöver vara fullt närvarande och väl förankrad i målet men att det inte handlar om att styra. Man processleder och har full tillit till processen och den man coachar. Det enda sättet att göra det på är att träna.

PRAKTISK INFORMATION

Utbildningen är 2 dagar från kl.9-16.30.

Lättare lunch, fika och snacks ingår. Vi jobbar hela dagarna med utbildningen så inga egna pauser kommer att finnas.

Deltagare.

Max 6 deltagare på varje utbildning för att det ska finnas utrymme för mycket individuell träning och feedback. Det kommer vara en stimulerande, trygg och tillåtande miljö. Du som redan har väldigt hög kompetens inom ledarskap kommer att få ut lika mycket som någon som inte har erfarenhet av ledarskap. Alla kommer att gå ifrån utbildningen med nya insikter och ett nytt sätt att samtala. Man behöver inte vara en formell ledare.

Klädsel.

Skön klädsel avslappnad klädsel då vi ska ha en skön närvarande mjuk miljö. Inga skor inomhus och tofflor finns att tillhandahålla.

Plats.

Atterbomsvägen 42, Fredhäll, Kungsholmen, Stockholm.

Diplomering.

Diplomering sker dag två. Ett diplomering sker i form av ett samtalsprov.

Pris.

6 500 Sek exkl moms för företag och inkl moms för privatpersoner.

UTBILDNINGSDATUM 2019

Mars

 • 7-8 kl. 9-16.30
 • 21-22 kl. 9-16.30

April

 • 4-5 kl. 9-16.30

Maj

 • 16-17 kl. 9-16.30

Konsultation.

Det går att boka in ett konsultation för genomgång av utbildningen. Samtalet kan ske genom fysisk träff eller via skype video alt telefon.

Anmälan och villkor.

Fakturan på kursavgiften skickas fem veckor innan kursen startar och ska vara betald före kursstart. I kursavgiften ingår lunch, för- och eftermiddagskaffe, snacks samt kursdokumentation.
Avbokning kostar ingenting fram till fyra veckor innan kursen startar. Om du avbokar dig senare debiteras 25 % av kursavgiften fram till två veckor före kursstart och 50% en vecka innan kursstart. Om du avbokar senare än en vecka innan kursen startar får du betala hela kursavgiften. Ett alternativ till avbokning är att någon annan går i ditt ställe eller att du väljer att använda avgiften till coaching.
Några dagar efter att du har bokat dig, får du en bekräftelse.  Som en extra påminnelse får du en kallelse en vecka innan kursen startar.
Utbildningen håller till på Atterbomsvägen 42 i Fredhäll och det närmaste hotellet är Marriott Courtyard Stockholm och sen kommer Sky Hotel Apartments Stockholm samt First Hotel Fridhemsplan.
Share Button