Vi människor mår så mycket bättre av att skapa den miljö vi behöver omkring oss. Det finns ingen större lycka än att få göra skillnad. Oftast tror vi att vi behöver göra så stora saker för att göra skillnad vilket leder till att vi blir passiva och riskerar att göra ingenting.

Låt oss bara fokusera på de små gärningarna som gör den enorma skillnaden. Att prata lite mer med kollegan som är ensam, ge grannen din tidning, le mot någon på morgontåget. Hjälpa någon över gatan.

Du är enormt viktig och har stor påverkan på världen. Vi människor är beroende av varandra och vi är sociala varelser som vill älska och bli älskade.

Börja redan i dag att göra en god gärning om dagen. Skriv ner den goda gärningen och när det gått en vecka läs upp alla dina goda gärningar för någon vän. Dina goda gärningar smittar så berätta gärna om dem

Det vi inte ska förvänta oss är den omedelbara feedbacken. Ge utan att förvänta dig något tillbaks. Du kommer få när du ger men det kan komma från helt oväntat håll och vid en annan tidpunkt.

Att ge utan förväntan att få tillbaks är magiskt! Att ge ökar känslan av kärlek till sig själv. Det ger oss känsla av belöning. En egen spekulation är att det kan ha att göra med att vi människor inte hade överlevt som art utan varandra. Genom att ge så säkerställer vi överlevnad och då får vi en belöningsdusch med dopamin från hjärnan.

d1c0fb5d85e4def254e82bb1d7020df1

Den här filmen visar på de omedelbara och det lilla som gör den enorma skillnaden. Gör vi något lite varje dag så kommer vi att förändra världen och vi kommer vända kärleken inåt till oss själva. Se filmen och bli inspirerad!

Share Button

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.