Tacksamhet och att finna det man vill vara tacksam över är en väg till ett bättre självledarskap.

Jag uppmuntrar eller snarare uppmanar mina klienter att skriva ner tre saker de är tacksam över varje kväll innan de ska gå och lägga sig. Ibland är det svårt och speciellt när man står mitt i tuffa utmaningar.

Att anstränga sig för att ta fram tre saker man är tacksam över gör att man även börjar söka efter något att vara tacksam över på dagen. Det gör att man börjar skapa något att vara tacksam över. Det blir en drivkraft att vilja vara tacksam. Det gör att du slår på en gps i hjärnan som målsöker efter sånt som är viktigt för dig och sånt som får dig att må bra.

Sedan några veckor tillbaks så ger jag alla mina klienter den här boken som ställer ett antal frågor till dig varje dag som du svarar på och som får dig att reflektera. Tacksamheten är något som läggs vikt vid i den här boken.

Kreatörerna är NICOTEXT.

If_you800

NYminframtid800

Det som också uppmuntras i boken är “dagens goda gärning”. Jag kommer skriva mer om vad det gör för bättre självledarskap i nästa blogginlägg.

Mot ett bättre självledarskap så vill jag uppmuntra dig att denna vecka skriva ner tre saker om dagen som du är tacksam över! Gör det en hel vecka och se vad som händer med dig.

I dag är jag tacksam över att jag vågar utmana människor så de inte kan värja sig för den utveckling de innerst inne önskar men som känns så fruktansvärt jobbigt. Dagens ord är att det gör ont när knoppar brista. Utveckling gör ont och jag är tacksam över vad uthålligheten ger för resultat! Jag är också tacksam över att jag kan ha tillit till processen och låta saker ske utan att jag försöker kontrollera skeendet.

Vad är du tacksam över i dag? Vilka tre saker är du tacksam över?

Läs gärna de två tidigare inläggen ” För ett bättre självledarskap”!

http://www.monicacapotondi.se/2016/03/09/att-leda-sig-sjalv-dagligen/

http://www.monicacapotondi.se/2016/03/14/att-hantera-sina-tankar-om-situationen-ett-battre-dagligt-sjalvledarskap/

Monica Capotondi – Business Coach och Personlig Coach

Share Button

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.